[Download] ~ Indická Kuchyně (Czech Edition) by O-press ~ Book PDF Kindle ePub Free

eBook details
- Title: Indická Kuchyně (Czech Edition)
- Author : O-press
- Release Date : January 01, 2012
- Genre: Regional & Ethnic,Books,Cookbooks, Food & Wine,
- Pages : * pages
- Size : 1387 KB
Description
Indická kultura se vyznačuje velkou rozmanitostí a pestrostí obřadů, rituálů, zvyků, náboženství. To vše výrazně ovlivnilo tamní kulinářské umění.
Pro nás je příprava a konzumace jídla záležitost poměrně obyčejná a banální. V Indii je tomu zcela jinak. Tam se jídlo považuje za boží dar. Jeho příprava musí proto probíhat se vší vážností a patřičnou úctou. Vaření představuje pro Inda něco jako mysteriózní obřad, je to umění, jež lze přirovnat třeba k sochařství nebo malířství. Indická kuchyně je vždy úzkostlivě čistá a kuchařova zástěra sněhobílá.
Indičtí kuchaři a hospodyňky používají v hojné míře nejrůznější koření. Většina z nich je hodně pikantních. Z různých druhů koření lze vytvářet různobarevné aromatické směsi. Nejpopulárnějším indickým kořením jsou zázvor, skořice, kardamom, koriandr, čili a směs koření s názvem garam masala. Indická kuchyně nabízí velice pestrý a bohatý výběr vegetariánských jídel. Spousta Indů z chudších oblastí se po dlouhá staletí musela obejít bez masa. Také dnes jich velká většina dodržuje tuto zásadu. Indické kuchařské umění je i přesto bohaté na četná a výborná masitá jídla. Nenajdete však v této knížce pokrmy z hovězího masa, které je pro hinduisty přísně zakázáno. Budeme-li připravovat smažená jídla, nepoužijeme ledajaký tuk, ale tzv. ghee, čili přepuštěné máslo, které se v Indii používá ostatně nejen v kuchyni, ale také během sakrálních obřadů.
Nejen v přímořských oblastech jsou běžným pokrmem ryby a plody moře. Spoustu jídel z rybího masa naleznete také na stránkách této knihy. Polévkami a moučníky se budeme zabývat pouze okrajově, protože tyto pokrmy nezaujímají v indické kuchyni nijak významné místo. Jejím základem byla vždy zeleninová jídla ochucená různými druhy koření. Zařadili jsme však do této knihy mnoho zajímavých předpisů na saláty, a také na indické přílohy a předkrmy. Čtenář se zde třeba dozví, jak se pečou placky čapátí a jak se připravují jiné tradiční indické speciality s orientálními názvy. Seznámí se také s různými způsoby přípravy rýže.
Pevně doufáme, že indická kuchyně zaujme a nadchne hlavně ty čtenáře, kteří se doposud měli příležitost seznámit pouze s tradičními evropskými pokrmy. Je třeba počítat s tím, že indická jídla bývají hodně pikantní a kořeněná. Vydejme se nyní na nesmírně zajímavý a inspirující kulinářský výlet do země, v níž se vaření společně s přípravou pokrmů přiblížilo opravdovému umění. DOBROU CHUŤ!
- [Download] ~ Indian Vegetarian Cooking from an American Kitchen * by Vasantha Prasad ~ eBook PDF Kindle ePub Free
- DOWNLOAD ~ Indian Body Transformation: Healthy Recipes for the Indian Way of Life # by Adil Rizwan ~ Book PDF Kindle ePub Free
- DOWNLOAD ~ Indian Food Recipe - Mutton Biryani * by PRIYA VEL ~ eBook PDF Kindle ePub Free
Post a Comment for "[Download] ~ Indická Kuchyně (Czech Edition) by O-press ~ Book PDF Kindle ePub Free"